Icon Menu

Testimonij & svjedočanstva

Pogledajte svjedočanstva klijenata dr. Vesne Oršulić

Ana

Prije nešto manje od godinu dana doživjela sam prve napadaje panike. Za mene je to bilo jako teško razdoblje i odlučila sam da trebam stručnu pomoć. Obratila sam se doktorici Vesni i već nakon prvog razgovora osjetila sam ogromno olakšanje. Kroz cijeli ovaj period osjetila sam sigurnost i podršku koju mi pruža njena terapija i ona sama. Dosta uspješno se nosim s izazovima koji su sada ispred mene i hrabro idem naprijed zahvaljujući doktorici. Puno toga sam naučila i otkrila o sebi, osvijestila jako puno stvari i zahvalna sam što sam imala priliku upoznati je i što sam baš nju potražila za pomoć. Veseli me put koji je ispred mene i budući razgovori koje ćemo voditi.

Mirela

Kod Dr. Oršulić sam krenula na pragu četrdeset četvrte, izgubljena, vječno uplašena s paničnim strahovima da će se nešto loše dogoditi ili još gore da se nikada ništa neće dogoditi. Prvi sastanak uživo je za mene bio ogroman izazov, jer dolazim na nepoznat teren kod nepoznate osobe bez igdje ikoga svoga, doktorica je odmah uočila da sam anksiozna i odradila sa mnom savršenu vježbu opuštanja i od tada je svaki dolazak radost. Često dobijem zadatak koji mi na prvu izgleda bez veze i pomislim što ću s time postići, ali uvijek se prevarim. Nakon svake odrađene domaće zadaće nešto novo se otvori u meni i spoznam novu sebe. Uglavnom isprobala sam razne terapije jer se s paničnim napadima i tjeskobama raznim borim od svoje 20e, gestalt terapija kod Dr. Oršulić je do sad nešto najbolje sto sam iskusila, jednostavno te tjera da progledaš , prihvatiš sebe i kročiš kroz život hrabro , bez osvrtanja unatrag i naravno da uživaš svim svojim osjetilima u svemu sto ti ovaj divan život pruža. Preporučujem baš svakome ovu “mentalnu higijenu”.

Goran

U mojoj vezi s partnericom stvarali su se problemi koje nismo rješavali na vrijeme već smo ih oboje gurali „pod tepih“. Problemi su se sve više gomilali… konstantni konflikti u vezi, napetosti, nezadovoljstvo i na koncu višegodišnji neuspjeh ostvarivanja potomstva vodio je jednom neželjenom smjeru.

Tražio sam pomoć te sam se obratio dr. Vesni. Kroz iskren razgovor s doktoricom i njen stručnim pristup prema mojim problemima, u kratkom vremenu pomogla mi je pronaći rješenje, te mi je dala savjete kako da riješim sadašnje probleme u vezi i buduće probleme kad se pojave.

Sada već par godina nakon posjeta doktorici, veza nam je puno skladnija, stiglo nam je i drugo dijete. Kako to bude u životu, problemi i trzavice u vezi se pojave, ali sada znamo kako kroz razgovor lakše ih riješiti.

Ukoliko imate slične probleme iskreno vam preporučam razgovor sa doktoricom Vesnom.

Kristina Arić

Kristina Arić

Nakon što mi je dijagnosticiran karcinom dojke u 38. godini, osjećala sam se nemirno, nesretno, turobno i imala sam tisuću pitanja, a nula odgovora. Zbog hormonalne terapije i uvođenja nekih novih lijekova u mome tijelu i u mojoj psihi, počele su se dešavati neke pojave od kojih mi je bilo još teže. Imala sam nesanicu, glavobolje, kostobolju, ali najviše taj osjećaj tjeskobe, slabosti, mučnine, apatije, beznađa, da samo ja imam probleme, ako nemam probleme onda ih u tren oka mogu stvorti, kako je meni najteže na svijetu, kako sumnjam u sebe, u svoje sposobnosti, u svoj identitet.

Odmah sam išla psihologu i psihijatru. Na svu sreću nisu pak ustanovili nikakve nove dijagnoze, sa mnom je sve bilo ok, ali ja nisam bila ok. Mrzila sam skoro sve što radim, a nije mi bilo drago ni s kim to radim.

Na Grupi za podršku kod dr Oršulić osjećam se prihvaćeno. U ovih par godina naučila sam dosta toga o sebi, što kroz vježbe s doktoricom, što u interakciji sa drugim članovima grupe. Osvijestila sam tijek svojih misli, zato što mi je skrenuta pozornost na to. Razmišljam o svojim postupcima, zato što tek kad je nešto na glas rečeno onda možeš ocijeniti težinu tih riječi. Razmišljam pomnije o drugim ljudima, ne na način kao prije, da puno očekujem i tresnem na zemlju kad se moja očekivanja ne ispune, nego onako, ljudski, ljudskije. Razlikujem što je moja odgovornost a što nije. Naučila sam se i zauzeti za sebe, i ne nositi ničiji teret na svojim leđima. Još učim dati prostora drugima, učim iskreno slušati druge, a ne kao ranije, bez obraćanja pozornosti na neverbalnu komunikaciju. Ma, učim o svemu što mi koristi u svakodnevnim ophođenjima.

Nikola Bobnjarić

Nikola Bobnjarić

Grupa je pridonijela osjećaju pripadnosti, cjelovitosti i dala mi osjećaj podrške.

Grupa je imala veliko uho kad sam pričao o svojim poteškoćama.

Maja Svirčić Zimmerli

Maja Svirčić Zimmerli

Doktorici Oršulić sam se obratila u trenutku kada odjednom ništa više u mom životu nije funkcioniralo.Velike promjene kao što su seoba u drugi grad, smrt roditelja, odlazak djece.. . izmaknulo mi je tlo pod nogama. Nisam mogla vjerovati da postoje situacije s kojima se ja ne bih znala nositi. Međutim, moje životno iskustvo, hrabrost i samopouzdanje koje sam pomno gradila, izgubilo je svoju moć, novi uvjeti tražili su i nova mjerila vrijednosti. Bio je to intuitivni korak, temeljen videom na internetu. Osjetila sam njezinu angažiranost, što smatram vrlo važnim za terapiju. Postupno sam otkrivala i njezinu svestranost i pozitivnu energiju, što mi je ulijevalo povjerenje da sve to što govori i sama zaista zna. Čitavu jednu godinu, u tjednim konfrontacijama, kad kad bolno direktnim, doktorica Oršulić mi je "držala ogledalo" da prihvatim sebe u novim ograničenjima i da shvatim da je sve to zapravo, ipak jako dobro. Postupno sam uz njezine naputke ponovno počela otkrivati ljepotu i radost življenja, a ohrabrila me je na nekoliko rezova s kojima je opet sve sjelo na svoje mjesto.