Icon Menu

Zašto muškarci ne vole jake i pametne žene?

Zašto muškarci ne vole jake i pametne žene?


Zašto muškarci ne vole jake i pametne žene

To je stereotip koji je kao i svaki stereotip netočan, a vjerojatno su ga uveli nesigurni muškarci i baš te jake i pametne žene.

Pa, kako je to moguće?

Jednostavno zato što jake žene sve odnose s muškarcima romantično provlače kroz važne partnerske odnose.

Znači muškarci generalno vole jake i pametne žene jer je s njima lakše komunicirati, brže i efikasnije surađivati, rješavati poslovne probleme i naravno ugodnije provoditi slobodno vrijeme. Znači ženska pamet im ne smeta već im dapače koristi i imponira jer u takve odnose ulaze muški - racionalno i praktično.

U partnerskim odnosima sve je drugačije, odnosno potpuno suprotno jer su emocije uključene s obje strane. Tamo imamo muškarca koji je evolucijski predodređen za zaštitnika žene i obitelji i takav muškarac ne voli, odnosno plaši se jake žene i to baš onakve kakva je drugim muškarcima sjajna. Njezin muškarac šalje potpuno suprotne signale, a ona je najosjetljivija na njega i njegove komentare. Često se čuje od nje - svima sam dobra takva kakva jesam samo tebi nisam, a to je samo djelomično točno, ali ona u to vjeruje i prihvaća to kao 100% točno. Ona zaboravlja da ga je privukla baš takva snažna, ali kad se uključi evolucija on postaje nemoćan boriti se protiv toga sve dok to ne osvijesti. Nažalost većina muškaraca to nikada ne učini.

Stereotip će nestati onog trena kada se muškarci osvijeste da svoje žene procjenjuju drugačijim kriterijima nego tuđe, a kad žene nauče odvojiti partnerov komentar od procjene muških suradnika i počnu u njega vjerovati.