Icon Menu

Promijenite kut gledanja

Promijenite kut gledanja


Promijenite kut gledanja

Možda ćete reći lako je tebi govoriti s obzirom da imaš 50 +, ali uvjerena sam da danas mladi uče brže i da je meni ovoliko trebalo zato što sam to otkrivala sama, a ja nudim direktne upute onima koji se žele time pozabaviti.

Radi se o promjeni kuta gledanja od onoga što nemate na ono što imate, a toga je u izobilju i svi problemi će početi izgledati drugačije ili će nestati. To se mora učiniti sa svakom mišlju koja se javlja. Utjeha je što to više činite bit će te sve bolji i misli neimanja javljat će se sve rjeđe ili će nestati.

Ako vjerujem da je Bog svemoguć, a vjerujem, onda znam da me mogao stvoriti savršenu, a s obzirom da nije, znači da i ovakva kakva jesam imam neku svrhu, da sam stvorena takva s razlogom, baš kao i vi.

Možda vi niste vjernik, ali sigurno ste se puno puta u životu pitali – zašto sam na ovome svijetu, koji je razlog što sam tu i što mi je činiti dok sam ovdje.

Vraćamo se mom Stvoritelju – on je mogao od mene stvoriti visoku, vitku plavušu, ali dao mi je kratke, debele noge kojima kročim ovim svijetom svjedočeći kako i one služe svrsi.

Gotovo 50 godina bila sam orijentirana na ono što nemam i na stjecanje tog istog. Pišem o tome znajući da i vama to nije strano…

Željela sam oca koji me voli i brine se za mene…

Majku koja me hvali i sretna je što me rodila…

Prijateljice koje su malo više…

Zvuči li vam poznato? Možete li nastaviti niz s uvjerenjem da sam vam te rečenice uzela iz glave ili iz usta kako često znamo govoriti?

Da, često prebrojavamo što nam to nedostaje na nama samima, na ljudima oko nas i u svijetu općenito.

Sreća je što to možemo promijeniti. Nije lako u početku, ali kad krenemo i okusimo slast imanja, to je nezaustavivo.

Znači imam oca kojeg obožavam i danas nakon što ga već dugi niz godina nema.

Imam majku koja me naučila kako se mogu voljeti i odgajati djeca na koju si ponosan, koja ti pričinjavaju radost samim time što postoje…

Imam… i tako redom

Imam… i tako redom

Ne, ne mogu vam reći da su mi se noge produžile 🙂 ili da sam postala vitka plavuša, ali dobila sam mir i zadovoljstvo. Uživanje u sebi, drugima i svijetu oko sebe svakodnevno, a to nije zanemariva dobit.

Možda da razmislite vrijedi li pokušati.

Javite rezultate 🙂