Icon Menu

Razlike


Razlike

Malo o muško ženskim razlikama – Mladi znaju.

Po ne znam koji puta potvrđujem kako se dobro družiti s mladima i naravno od njih učiti jer oni nekako jednostavnije i spontanije objašnjavaju neobjašnjivo.

Znači pitanje muško-ženskih razlika njima nije ni pitanje, a najmanje nešto što bi ih čudilo i uzrokovalo probleme.

Ja sam iz starije generacije kada se o tome nije ni pričalo, a kamoli da bi nam bilo jasno i logično da to postoji i da ne mora biti kamen smutnje ili izvor problema u partnerskim i svim ostalim odnosima.

Jedan aspekt te muško-ženske razlike meni i brojnim mojim poznanicama radio je velike probleme i čak izazivao tugu i bol.

Znači vrlo uobičajena sličica iz života – partner, muž ili dečko odlazi u trgovinu i kupi sve što je na popisu, odnosno, ništa mimo toga.

Znači mi žene bi najčešće kupile još nešto usput, nešto čega smo se naknadno sjetile i naravno nešto što je na akciji.

Muškarci to najčešće ne čine.

Ali drama počinje kad mi žene ne možemo vidjeti da oni nisu kupili ništa dodatno jer smo koncentrirane samo na ono „ali nije meni kupio“ to nešto što sam zamislila iako nisam napisala, to nešto što meni govori da mu je stalo, jer ako se nije sjetio, znači da mu nije stalo … i jasno vam je već – već smo u problemu. Ja se ne osjećam dovoljno voljeno, ne kažem mu to već se ljutim, a on nema ni blagog pojma što je krivo učinio.

Ako kažem što mi je bit ću još ranjivija, a to si ne mogu priuštiti. On naravno neće pitati i propast će nam zajedničko vrijeme uzalud.

A samo je trebalo povezati jednostavnu činjenicu da ON ni za sebe ne kupuje ništa mimo popisa, da to nije znak pomanjkanja ljubavi jer iako je potrošio zadnju pastu za zube nije je kupio niti za sebe – zašto? Jednostavno jer nije bila na popisu.

Gotovo da ne želim priznati ni prihvatiti kako je to sve toliko jednostavno i da mi je to tek razgovor s mladim muškarcem otkrio i protumačio.

Ne kupovanje mimo popisa nije razlog za tugu i osjećaj nedovoljne voljenosti. Generacijo otvarajmo teme koje nam i danas stvaraju nepotrebnu tugu.